35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Ricinus Communis Seed Oil, ismertebb nevén ricinusolaj, egy világos sárgás, növényi olaj, melyet a ricinus növény magjaiból nyernek ki hideg sajtólással vagy kémiai extrakcióval. Gazdag esszenciális zsírsavakban, beleértve a ricinolsavat, oleinsavat, linolsavat és más telítetlen zsírsavakat, amelyek pozitívan befolyásolják a bőr és a haj állapotát.

A kozmetikumokban való felhasználása széleskörű, mivel hihetetlenül hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, elősegítve a bőr nedvességtartalmának megőrzését, csökkentve a szárazság és a hámlás jelenségét. Emellett, a ricinusolaj serkenti a kollagén és az elasztin termelését, amely elősegíti a bőr rugalmasságának és simaságának fenntartását, lassítja az öregedési folyamatokat és csökkenti a finom vonalak, valamint ráncok megjelenését.

Az olaj antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami különösen hasznos lehet az aknéval küzdők számára, valamint kisebb bőrirritációk és gyulladások kezelésében. Szintén elősegíti a sebgyógyulást, ami a bőr regenerálódását és helyreállítását támogatja.

Hajápolásban való felhasználása is igen kedvelt, mivel elősegíti a hajnövekedést, megelőzi a hajhullást és a kopaszodást, valamint javítja a haj szerkezetét, fényességét és általános állapotát. Ápolja a fejbőrt, megakadályozva a korpásodást és más fejbőrproblémákat.

Ezen felül, a ricinusolaj a szemfesték és más dekoratív kozmetikai termékek alapanyaga is lehet, mivel javítja azok tartósságát, megakadályozva a smink elkenődését. Szempillák és szemöldökök erősítésére és növekedésének elősegítésére is használják, táplálva és kondicionálva azokat.