35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Salix nigra, ismertebb nevén az amerikai fekete fűz, kérge tartalmaz egy értékes kivonatot, amely széles körben használatos a kozmetikai és bőrápolási iparban. Ez a természetes összetevő híres gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató tulajdonságairól, amelyek különösen előnyösek lehetnek az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr számára.

A kivonat egyik fő hatóanyaga a szalicil-sav, egy beta-hidroxi-sav (BHA), amely segít az elhalt bőrsejtek eltávolításában, elősegíti a bőrmegújulást, és támogatja a tiszta bőr megőrzését azáltal, hogy segít megtisztítani a pórusokat és csökkenti a pattanások kialakulásának esélyét. A szalicil-sav hozzájárulhat a bőr egyenletesebb textúrájának és tónusának kialakításához is.

Mivel természetes eredetű, a Salix nigra kérgekivonat gyengédebb, kevésbé irritáló alternatívát nyújthat a szintetikus szalicil-savnál, ezért különösen alkalmas az érzékeny bőrtípusú emberek számára. Továbbá, antioxidáns tulajdonságokkal is bír, amely védelmet nyújthat a környezeti stressz hatásaival szemben, és hozzájárul a bőröregedés jeleinek lassításához.

Ezt a kivonatot a hidratáló krémektől kezdve az arclemosókig és a peeling termékekig sokféle kozmetikumban megtalálhatjuk. A gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságai miatt gyakran használják pattanások és akné kezelésére, míg antioxidáns hatása révén bőrvédő és öregedésgátló termékekben is előfordul.

Összefoglalva, a Salix nigra kérgekivonat sokoldalúsága és természetes eredete miatt kedvelt összetevő a kozmetikai iparban, különösen olyan termékekben, amelyek a bőrmegújulást, a gyulladáscsökkentést és az öregedés jeleinek mérséklését célozzák.