35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A szilícium-dioxid, ismertebb nevén szilika, egy szervetlen vegyület, mely a szilícium és az oxigén kémiai kombinációjából áll. A kémiai képlete SiO2. A Föld kérgének jelentős részét alkotja, és számos formában jelenik meg, többek között homokként, kvarcként és kovakőként. A kozmetikumokban használva a szilika leginkább emulgeálószerként, sűrítőanyagként és mattító anyagként funkcionál.

A kozmetikumok terén a szilika két fő vonása miatt vált elengedhetetlen összetevővé. Az első a szilika képessége arra, hogy segítséget nyújtson a formulák homogenitásának megőrzésében, így javítva a termékek állagát és konzisztenciáját. Másodszor, a szilika matító hatása kiemelkedő; képes csökkenteni a bőrön megjelenő olajosságot és fényességet, ami különösen a zsíros bőrtípusok számára előnyös.

A kozmetikai iparban a szilikát széles körben alkalmazzák porokban, alapozókban, napvédő termékekben és számos egyéb bőrápolási és dekoratív kozmetikumban. Kiemelkedő szerepet tölt be a porpúderekben és az alapozókban, ahol a bőr zsír fényének csökkentése és az egységes megjelenés biztosítása a cél. A szilíciát tartalmazó termékek elősegítik a bőr simaságának és puhulásának érzetét, ugyanakkor csökkentik az apró ráncok és pórusok láthatóságát.

A szilikának számos élettani hatása is van, bár ezen képességei kozmetikumokban való felhasználásra korlátozódnak. Elsődleges jelentősége a bőrápolásban van, ahol a következő előnyökkel járul hozzá:

A szilika tehát fontos szerepet tölt be a modern kozmetikumokban, különféle formáiban hozzájárulva a termékek minőségének és hatékonyságának a javításához. Bár minden kozmetikai összetevő esetében fontos a bőr kompatibilitásának és az egyéni érzékenységnek az értékelése, a szilika általában jól tolerált és biztonságos összetevőnek tekinthető a kozmetikai iparban.