35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Sodium Benzoate, vagyis nátrium-benzoát egy széles körben használt élelmiszer- és kozmetikai tartósítószer, amelyet arra terveztek, hogy gátolja a baktériumok, élesztők és penész növekedését a termékeken belül. Kémiai formulája C7H5NaO2. Ez a vegyület a benzoesav nátriumsójaként is ismert, és természetesen is előfordulhat bizonyos gyümölcsökben, mint például a szilvában, az alma, az áfonya és a datolya, de gyakrabban szintetikus formában állítják elő ipari célokra.

Kozmetikumokban való használata főként annak tartósító tulajdonságainak köszönhető. Megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését, ezáltal növeli a termékek polcidejét és biztonságát. Emellett stabilizálóként is szolgál, segítve megőrizni a termékek kémiai összetételét, színt és illatot. Ezenfelül néhány anti-aging, vagy bőrfehérítő termék is tartalmazhatja, elősegítendő a hatóanyagok stabilitását és hatékonyságát.

Az alkalmazása során azonban fontos betartani a megengedett koncentrációkat. A túlzott használata irritációt okozhat a bőrön, a szemben és a légutakban is. Ezek a reakciók azonban nagyon ritkák, és a nátrium-benzoát általában biztonságosnak tekinthető kozmetikumokban való használata során, amennyiben a gyártók betartják a szabályozásokat és irányelveket.

A nátrium-benzoát élettani hatásai közül legfontosabbak a következők: