35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Nátrium-kazeinát egy tejfehérjéből származó vegyület, amely egy kalciummal kapcsolódott kazein sójából áll, és nátrium-hidroxid hozzáadásával állítják elő. Ez a komponens széles körben alkalmazott összetevő a kozmetikumok és személyi ápolási termékek területén, köszönhetően számos hasznos tulajdonságának, beleértve a bőrápolási és kondicionálási előnyöket is.

Az iparban azért részesítik előnyben, mert remek texturáló és stabilizáló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek javítják a kozmetikai termékek kinézetét és érzetét. Segít megtartani a vízmolekulákat, növelve ezzel a bőr hidratáltságát, ami létfontosságú a bőr rugalmasságának és puhaságának elősegítésében. Emellett a Nátrium-kazeinát antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek védeni a bőrt a környezeti stressztényezőktől, mint például a szabad gyökök okozta károsodástól.

A kondicionáló hatásán túl, a Nátrium-kazeinát jelenléte a kozmetikai formulákban segít fenntartani az emulziók stabilitását, ezáltal megakadályozva az olaj és víz összetevők leválását. Ez biztosítja a termék homogenitását hosszabb tárolási idő alatt is, ami nélkülözhetetlen a felhasználói élmény szempontjából.

A Nátrium-kazeinát egyben hordozóanyagként is funkcionál, segítve egyéb hatóanyagok bőrbe való bejutását. Emiatt gyakran alkalmazzák hidratáló krémekben, tápláló testápolókban, és olyan termékekben, amelyek célja a bőr táplálása és revitalizálása.

Ezen tulajdonságai révén a Nátrium-kazeinát ideális választás azok számára, akik a kozmetikai formuláikban természetes eredetű és multifunkcionális összetevőket szeretnének használni. Azonban, mint minden összetevő esetében, ajánlott először bőrtolerancia teszt elvégzése, különösen azoknak, akik érzékenyek a tejfehérjékre.