35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Nátrium-klorid és felhasználása a kozmetikai iparban

A nátrium-klorid, ismertebb nevén asztali só, széles körben alkalmazott összetevő a kozmetikai iparban. Kémiai szempontból NaCl képletű ionos vegyület, mely két elem, a nátrium és a klór kombinációjából áll. Egyaránt megtalálható a természetben, például tengeri vízben és földi sólerakódásokban. A kozmetikumokban történő használata sokrétű, a textúra javításától kezdve a bőrápoló hatásokig terjed.

A nátrium-klorid leggyakrabban sűrűség-szabályozó szerként jelenik meg a kozmetikumokban. Hozzájárul a termékek megfelelő konzisztenciájának kialakításához, például a samponokban és tusfürdőkben, ahol segíti az emulzió stabilizálását és a viszkozitás növelését. Ezáltal elősegíti, hogy a termék kellemes textúrájú és könnyen használható legyen.

Emellett a nátrium-klorid antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, ami hozzájárul a bőr tisztaságának megőrzéséhez és az aknés bőrproblémák kezelésében is hasznos lehet. Továbbá, enyhe hámlasztó hatása révén segíthet eltávolítani az elhalt bőrsejteket, így elősegítve a bőr egészséges megújulását.

Másrészről, a nátrium-kloridot tartalmazó kozmetikumok használatakor ügyelni kell a bőr érzékenységére is, mivel nagy koncentrációban irritálhatja a bőrt. Ezért fontos, hogy a kozmetikai termékek megfelelően legyenek formulázva, hogy a só jótékony hatásait kihasználhassuk anélkül, hogy káros mellékhatásokat tapasztalnánk.