35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Sodium levulinate, ismertebb nevén nátrium-levulinát, egy szerves só, amelyet kozmetikumokban és személyi ápolási termékekben használnak különféle célokra. Ez a vegyület levulinsav nátriumsójából származik, ami egy biológiailag lebontható termék, köszönhetően annak, hogy természetes szénhidrátokból, például kukoricából vagy cukorrépából állítják elő. Az egyik fő oka annak, hogy a kozmetikai iparban előnyben részesítik, éppen ez a természetessége és a környezet iránti elkötelezettsége.

Az sodium levulinate széles körű alkalmazása van a kozmetikumokban, többek között tartósítószerként funkcionál. E csodálatos összetevő egyik kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy segít megőrizni a kozmetikai termékek frissességét és elkerülni a mikrobiális szennyeződések kialakulását anélkül, hogy káros vagy irritáló tartósítószerekre lenne szükség. Ezenfelül, antibakteriális és gombaellenes hatásai miatt is értékes összetevő a bőrápolási és hajápolási formulákban.

A nátrium-levulinát hidratáló tulajdonságokkal is bír, elősegíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését, így a bőr puha és rugalmas marad. Azok számára, akik érzékeny bőrűek vagy problémás bőrrel rendelkeznek, az sodium levulinate egy gyengéd, mégis hatékony alternatívát nyújthat egyes szigorúbb kozmetikai összetevőkkel szemben.

Ezen túlmenően, antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek megvédeni a bőrt a környezeti stressztényezők, például a szennyeződések és az UV-sugárzás által okozott károsodástól. Az antioxidáns védelem létfontosságú a bőr egészségének megőrzésében, mivel segít lassítani a bőr öregedési folyamatát és javítani annak általános megjelenését.

Összefoglalva, az sodium levulinate egy sokoldalú és biztonságos összetevő, amelyet széles körben alkalmaznak a kozmetikai iparban. Annak előnyei közé tartozik: