35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A sorbitol egy természetes cukoralkohol, amelyet gyakran használnak édesítőszerként és nedvességmegkötőként. Megtalálható bizonyos gyümölcsökben, köztük a körtében, az almában és a szilvában, valamint mesterségesen is előállítható. A kozmetikumokban való felhasználása rendkívül sokrétű, elsősorban a bőr hidratálására és a termékek állagának javítására irányul.

Mivel a sorbitol képes megkötni a vizet, kiváló nedvességmegkötő tulajdonságai révén megakadályozza a kozmetikumok kiszáradását és hosszabb ideig tartja őket frissen. Ezenkívül segít abban is, hogy a bőrön alkalmazva az megtartsa a nedvességet, ezáltal elősegítve a bőr hidratáltságát és rugalmasságát. Emiatt gyakran fordul elő hidratáló krémekben, testápolókban, szájápolási termékekben és egyéb bőrápolási készítményekben.

A sorbitol enyhe hámlasztó hatása miatt is kedvelt összetevő. Képes eltávolítani a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket, így elősegítve az új sejtek képződését, ami frissebb, egészségesebb bőrképet eredményez. Emellett ez a tulajdonsága révén javíthatja a bőr textúráját és csökkentheti a finom ráncok láthatóságát is.

Az érzékeny bőrű emberek is jól tűrik, mivel általában nem irritáló és nem okoz allergiás reakciót. Ezért gyakran használják mint a hipoallergén termékek egyik alkotóelemét. Továbbá, a sorbitolnak van egy bizonyos bakteriosztatikus hatása is, ami segít megőrizni a készítmények tisztaságát és eltarthatóságát anélkül, hogy erős tartósítószereket kellene használni.

Összességében a sorbitol sokoldalúsága és kedvező tulajdonságai miatt vált népszerűvé a kozmetikai iparban. A fent említett hidratáló és állagjavító hatások mellett az érzékeny bőrű felhasználók számára is ideális választás. A sorbitol nem csak a bőrápolási termékekben, hanem a dekoratív kozmetikumokban is megtalálható, ahol hozzájárul a termékek kellemes használhatóságához és hosszabb eltarthatóságához.