35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Squalane egy természetes hidrokarbon, melyet számos növényben és az emberi bőrben is megtalálunk. Eredetileg cápa májzsírból nyerték ki, de manapság a fenntarthatóság és etikai megfontolások miatt többnyire növényi forrásokból, mint például olíva, cukornád, búza és rizskorpa olajból vonják ki. A Squalane páratlan tulajdonságokkal rendelkező összetevő a kozmetikumokban, hiszen rendkívül hatékonyan hidratál, miközben könnyű és nem zsíros textúrát biztosít.

Ez az összetevő különösen kedvelt az arcápolási termékekben, mint például szérumokban, hidratáló krémekben és testápolókban. Képes arra, hogy mélyen behatoljon a bőrbe anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, ezáltal segít fenntartani a bőr természetes hidratáltságát és rugalmasságát. Mivel a Squalane szerkezete nagyon hasonló a bőrben található saját lipidekhez, rendkívül hatékonyan segít pótolni a bőr által természetesen termelt olajokat, amelyek az életkorral csökkenhetnek.

Az antioxidáns tulajdonságai révén a Squalane segít védelmet nyújtani a környezeti szennyeződések és a szabad gyökök okozta károk ellen is. Ezáltal segíthet lassítani a bőr öregedési folyamatát, csökkentve a finom vonalak és ráncok megjelenését. Továbbá, gyulladáscsökkentő hatásai miatt kiválóan alkalmas érzékeny bőr ápolására is, segíthet enyhíteni a bőrirritációt és a bőrpírt.

A Squalane nem csak hidratál, de segíthet javítani a bőr textúráját és egészséges megjelenést biztosítani. Ezenfelül segíti a bőr védőrétegének megőrzését, ami kulcsfontosságú az egészséges bőr fenntartásához. Több kutatás is kimutatta, hogy javíthatja a bőr nedvességtartalmát, ami hosszú távon hidratált és ragyogó megjelenésű bőrt eredményez.