35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A stearinsav egy telített hosszú szénláncú zsírsav, amit széles körben alkalmaznak az élelmiszeriparban, kozmetikumoknál és egyéb ipari termékekben. Számos növényi és állati zsiradékban megtalálható alapvető összetevőről van szó, mely a kozmetikai termékekben fontos szerepet tölt be számos tulajdonsága révén.

A kozmetikumokban való felhasználásának egyik fő oka, hogy a stearinsav remek szövetkötő tulajdonsággal rendelkezik, aminek köszönhetően segít összetartani a krémeket, kenőcsöket és más bőrápolási termékeket. Emellett emulgeálóként is funkcionál, segítve az olajok és a víz elegyítését a termékekben, javítva ezzel az állagukat és konzisztenciájukat.

Nemcsak emulgeáló és stabilizáló funkciót tölt be, hanem hidratáló tulajdonságokkal is bír. A stearinsav képes megerősíteni a bőr hidrolipid rétegét, amely megvédi azt a kiszáradástól és segít megtartani a bőr természetes nedvességtartalmát. A bőrpuhító és simító hatása révén a bőrfelszínt lágyabbá, simábbá és ragyogóbbá teszi.

Ezenkívül a stearinsav antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, amely segíti a bőr védelmét a káros mikroorganizmusokkal szemben. Ez a tulajdonság különösen fontos lehet az aknéra hajlamos vagy gyulladt bőr ápolásánál, mivel segíthet a bőrprobémák csökkentésében.

currency