35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A napraforgóolaj a napraforgóból (Helianthus annuus) kinyert növényi olaj, mely számos kozmetikai termékben megtalálható. Ez az olaj kiváló bőrpuhító tulajdonságokkal rendelkezik, ami miatt gyakran alkalmazzák hidratálókrémekben, testápolókban, arckrémekben és számos más bőrápolási termékben. A napraforgóolaj képes megkötni a bőrön a nedvességet, ezáltal hosszú ideig fenntartani a bőr hidratáltságát.

Könnyű szerkezete révén a napraforgóolaj gyorsan beszívódik a bőrbe, anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna maga után, ezáltal ideális választás az érzékeny és zsíros bőrtípusokra is. Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően antioxidáns hatással bír, így segít védeni a bőrt a környezeti ártalmak ellen, csökkenti a szabad gyökök káros hatásait, amelyek elősegítik a bőr öregedését.

A napraforgóolaj tartalmazza az esszenciális linolsavat is, ami fontos szerepet játszik a bőr védőrétegének fenntartásában és a gyulladásos folyamatok csökkentésében. Ezáltal hatékony lehet bizonyos bőrproblémák, például az ekcéma és a psoriasis kezelésében is. A linolsav javítja a bőr általános állapotát, növeli annak rugalmasságát, így elősegítheti a finom vonalak és ráncok megjelenésének késleltetését.

A napraforgóolaj nemcsak bőrápoló szerként remek, de a hajápolásban is számos előnnyel bír. Hidratálja a hajszálakat, növeli a haj fényét és segít megőrizni annak természetes nedvességtartalmát. Ezenfelül javíthatja a fejbőr állapotát is, megelőzve a korpásodást és a száraz fejbőrt.