35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Titanium Dioxide, vagyis a titán-dioxid egy természetes ásvány, amely széles körben elterjedt az iparban, különösen a kozmetikumok területén. Fehér színű por formájában fordul elő, és kiváló fedőképessége miatt gyakran használják pigmentként a kozmetikai termékekben. Ennek a vegyületnek kettős szerepe van a kozmetikai iparban: egyrészt fizikai napvédőként működik, másrészt színezék és fedőanyagként szolgál különböző sminktermékekben.

Mint napvédő, a titán-dioxid óriási előnyt jelent, hiszen képes széles spektrumú védelmet biztosítani az UVA és UVB sugarak ellen, védi a bőrt a nap káros hatásaitól. Ez alapvetően fizikai napvédő, ami azt jelenti, hogy a bőrön maradva visszaveri és szétszórja a napsugarakat, így megakadályozza, hogy azok behatoljanak a bőr mélyebb rétegeibe és károsítsák azok szerkezetét. E tulajdonsága miatt különösen népszerű összetevő a napvédő krémekben és más kozmetikumokban, amelyek célja a bőr UV-sugárzástól való védelme.

Emellett mint pigment és fedőanyag, a titán-dioxidot a sminktermékek széles skálájában alkalmazzák, beleértve az alapozókat, púdereket, szemhéjpúdereket és rúzsokat is. Kiváló fedőképességének köszönhetően segít egyenletes és természetes kinézetet biztosítani a bőrnek, elrejtve a bőrhibákat és megnövelve a termék által nyújtott színek intenzitását.

Annak ellenére, hogy a titán-dioxid egyre elterjedtebb összetevő a kozmetikumokban, a felhasználásával kapcsolatban is felmerültek biztonsági aggodalmak, különösen a nano méretű részecskék esetében. A nano titán-dioxid képes behatolni a bőr mélyebb rétegeibe, ez felvet bizonyos egészségügyi kérdéseket. Ennek ellenére a jelenlegi tudományos konszenzus szerint, amikor külsőleg, kozmetikai termékekben alkalmazzák, a titán-dioxid biztonságosnak tekinthető a felhasználók számára.