35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Az urea egy szerves vegyület, melyet mesterséges úton állítanak elő. Képlete (NH₂)₂CO. A természetben is előfordul, mint az emlősök vizeletének egyik fő nitrogéntartalmú végterméke. Kozmetikumokban való használata igen széles körű, köszönhetően számos előnyös tulajdonságának. Különösen fontos szerepet tölt be a bőrápolásban, ahol hidratáló, keratolitikus (a bőr felszínéről az elhalt hámsejtek levegő utáni eltávolítását elősegítő) és bőrpuhító tulajdonságai kiemelkedőek.

Az urea képes megkötni a vizet a bőr felszínén, ezáltal jelentősen javítja a bőr hidratáltságát. Ez a tulajdonsága teszi kiváló összetevővé száraz bőr ápolására szánt termékeknél. Emellett elősegíti a bőr természetes védőgátjának a regenerálódását, így hozzájárul a bőr egészségének megőrzéséhez. Az urea kisebb koncentrációban (pl. 5-10%) enyhe hámlasztó hatással bír, mely segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, így a bőr simábbá és ragyogóbbá válik.

Nagyobb koncentrációban (pl. 20% felett) az urea erősebb keratolitikus hatással rendelkezik, ezt gyakran használják a bőr különösen száraz, érdes területeinek, mint például a sarok vagy a könyök, kezelésére. Ezen felül az urea képes serkenteni a bőr saját gyógyulási folyamatait, segítve ezzel a repedezett, sérült bőr regenerálódását.

A bőrgyógyászati gyakorlatban az ureát számos bőrprobléma – többek között ekcéma, pszoriázis és ichthyosis – kezelésére használják fel, mivel elősegíti a bőrben lévő kórosan megvastagodott hámrétegek feloldását, javítva ezzel a bőr állapotát és csökkentve a tüneteket.

Kozmetikai termékekben gyakran alkalmaznak ureát nem csak hidratáló krémekben, hanem tusfürdőkben, testápolókban és lábápoló termékekben is azért, hogy javítsák a bőr rugalmasságát és simaságát. Ennek ellenére az urea használatával kapcsolatosan érzékeny bőrű felhasználóknak ajánlott elővigyázatosságból bőrtesztet végezni, mivel nagyobb koncentrációban irritációt is okozhat.