35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Xanthan gum egy poliszacharid, melyet a Xanthomonas campestris baktérium fermentációjával állítanak elő. Ez a természetes anyag széles körben használt összetevő a kozmetikai iparban, elsősorban sűrítő és stabilizáló tulajdonságai miatt. A kozmetikumok összetevőjeként fontos szerepet tölt be a termék textúrájának és konzisztenciájának javításában, valamint segít fenntartani az emulziók stabilitását.

A xanthan gum kiválóan alkalmas olyan készítmények formulázására, amelyek vizes alapúak, mint például krémek, lotionok, gélek és tonikok. Elősegíti a bőr simaságának érzetét, miközben javítja a termék selymességét és kenhetőségét. Ezenfelül emulzió stabilizátorként is működik, megakadályozza az olaj- és vizes fázisok szétválását, ezáltal hozzájárulva a kozmetikai készítmények hosszabb eltarthatóságához és jobb felhasználói élményhez.

Emellett a xanthan gum hidratáló tulajdonságokkal is bír, képes megkötni a vizet a bőrön, így segítve annak hidratációját és rugalmasságának megőrzését. Ez különösen fontos az olyan termékeknél, melyek célja a bőr hidratálása és a szárazság elleni küzdelem. Továbbá, a xanthan gum alkalmazása növelheti egyes hatóanyagok bőrbe való felszívódását, így optimalizálva a kozmetikai termékek hatékonyságát.

Annak ellenére, hogy a xanthan gum általában jól tolerálható és biztonságos összetevőnek számít, egyes esetekben allergiás reakciót válthat ki érzékeny egyéneknél. Ezért fontos, hogy azok, akik ismert allergiás reakcióik vannak, előzetesen teszteljék a termékeket bőrük egy kis területén.