35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

nature-powered beauty

növény-fentről

Virágvizek és növényi olajok a Cremio kozmetikumokban

A lehetőségek izgalmas tárházát biztosítják a növényi olajok és a virágvizek a kozmetikumok tervezésénél.

A virágvizek vízgőzdesztillációval készülnek, az illóolaj előállítása után fennmaradó értékes vizes kivonatok.  Mindegyik az önálló, sajátos illatával lehetővé teszi hozzáadott illat mentes kozmetikumok készítését.  

A növényi olajok színük, hatásuk és zsírsavösszetételük alapján nagyon különböznek. Kiválóan lehet velük színezni, anélkül, hogy hozzáadott színezéket használnék. Például a cickafark olaj a csodálatos, intenzív kék színével bármilyen kozmetikumot kékre varázsol. Vagy a másik kedvenc, az orbáncfű olaj 1-2 cseppje rózsaszínre változtatja a krémeket.

Minden olajnak más-más a zsírsavösszetétele. Ennek megfelelően másra alkalmasak. A hosszú szénláncú molekulák nem tudnak, vagy csak kis részük képes beszívódni a bőrbe, kívül maradnak, Bevonják, kiegyenlítik, egységesítik a bőrfelszínt. Személyes kedvencek a shea vaj, a kávé vaj és a mangó vaj. Ezekkel könnyű jó hidratáló hatást elérni anélkül, hogy eltömítenék a pórusokat.

A rövidebb szénláncú zsírsavak képesek bejutni a bőrbe, és magukkal vinni az értékes, zsírban oldódó hatóanyagokat. A bőrszövet sejtjei számára pl. értékes építőelemek az egyes esszenciális zsarsavak és a foszfolipidek.